Se pare ca trezitul la ora cinci este o practica care are numeroase efecte benefice asupra sanatatii mentale si fizice.
Dar, sefii mari de firme, nu inceteaza sa laude aceasta practica. Nu trebuie insa sa conduci o firma mare pentru a afla care sunt beneficiile acestei practici. De ce sa te trezesti si tu la ora cinci?
Pentru a invata
Un lucru e sigur. In timpul zilei ne petrecem destul de mult timp in fata ecranelor. Verificam mailurile, mesajele de pe Whatssapp, notificarile de pe retelele sociale… dar, cel mai bine ar fi ca in loc sa verificam telefonul exact dupa trezire, sa ne facem timp pentru a citi paginile unei carti, un articol dintr-o revista sau un jurnal care va stimula creierul si care te va ajuta sa inveti ceva nou inca de la primele ore ale zilei.
Pentru a te organiza
Este destul de dificil sa te procrastinezi atunci cand te trezesti dimineata devreme. Pentru ca atunci cand esti deja in picioare la ora cinci dimineasa, foarte devreme adica, ai o alta perspectiva asupra zilei. Organizand un anumit lucru in fiecare zi iti vei face viata mult mai usoara.
Pentru a te activa
Daca te vei trezi dimineata devreme vei avea si mai mult timp pentru a face miscare. Un lucru foarte bun, de altfel. Sportul este cel care va activa creierul. In timpul activitatii fizice si dupa, corpul va produce endorfina, un hormon care ajuta la incredere si care favorizeaza starea de bine.
Sa nu uitam nici de beneficiile pe care le poate avea sportul cu efectele sale antistres si antideprimare. Este si mai bine daca vei bea si cafea!
Pentru a medita
Meditatia are o multime de beneficii. Si se stie foarte bine asta. Poate diminua anxietatea, dar si riscurile de a suferi de depresie. In plus, are si efecte pozitive asupra creativitatii si memoriei. Exista o multime de aplicatii pentru telefon care ii pot ajuta pe cei care sunt incepatori.
Pentru a castiga mai mult timp, este matematic
Daca te vei trezi la ora cinci, vei reusi sa profiti de 4 jumatati de zile intr-o singura zi:
– De la ora cinci la ora noua: prima jumatate de zi.
– De la ora noua la ora unu: a doua jumatate de zi.
– De la ora unu la ora cinci: a treia jumatate de zi.
– De la ora cinci la ora noua: a patra jumatate de zi.