TT Ads

Perioada noastra preferata a anului, iarna este aici. Si nimic nu se simte la fel de reconfortant ca o ceasca fierbinte de cafea sau ceai in timpul vremii reci. Nu numai ca aceste bauturi iti tin calde, dar iti ofera si impulsul de energie atat de necesar pentru a-ti incepe ziua.

Pentru a face bauturile sanatoase, sarind peste zahar si lapte este cel mai bun mod, care te lasa cu cafea neagra si ceai negru. Desi niciuna dintre bauturi nu are un gust mai bun decat cealalta, dar sa vedem care este cea mai sanatoasa dintre cele doua?

Cafea neagra

Toti pasionatii de fitness jura de cafeaua neagra. Se spune ca a avea o ceasca de cafea neagra chiar inainte de a ajunge la sala va poate da metabolismului un impuls. Continutul ridicat de cofeina din cafea va ofera acel varf de energie necesar antrenamentului.

Cafeaua neagra este bogata in diversi antioxidanti, magneziu si potasiu. Un studiu publicat in Jurnalul International de Epidemiologie a constatat ca persoanele care au consumat cafea neagra au un risc mai mic de obezitate si diabet de tip 2.

Calorii

O ceasca de cafea neagra are zero calorii.

Ceai negru

Desi ceaiul negru si cafeaua neagra sunt similare, cu exceptia continutului de cofeina, care este mai mic in ceaiul negru. Ceaiul negru nu are grasimi saturate si va creste imunitatea.

Un studiu publicat in European Journal of Nutrition a constatat ca persoanele care consuma ceai negru au pierdut in mod regulat kilograme in plus.

Calorii

O ceasca de ceai negru are 2 calorii.

Care e mai bun?

Ambele bauturi sunt sanatoase si depinde de beneficiile pe care le cautati. Daca va antrenati dimineata, cafeaua neagra este mai bine sa incepeti metabolismul si sa va oferiti energia necesara pentru a efectua la sala.

Dar daca nu iti place sa consumi prea multa cofeina, ceaiul negru poate fi o alegere buna. Persoanele care sufera de probleme de anxietate si hipertensiune ar trebui sa evite cafeaua neagra.

Expertii sugereaza ca toata lumea ar trebui sa evite cafeaua neagra spre seara tarzie, deoarece va poate perturba somnul.

TT Ads

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *