Bolile de inima continua sa detina primul loc ca fiind principala cauza de deces pentru americani, reprezentand aproximativ una din patru decese in fiecare an in Statele Unite *. Asadar, luati in considerare adaugarea catorva alimente sanatoase pentru inima la dieta dvs. obisnuita, pentru a va reduce riscul de a dezvolta boli de inima.
Mananca sanatos
Mancarea mai sanatoasa este mult mai usoara decat isi dau seama majoritatea oamenilor. Uneori, simpla modificare a rutinei alimentare zilnice poate avea rezultate extraordinare intr-un timp relativ scurt.
Bolile de inima se intampla din mai multe motive. Unii oameni mostenesc markeri genetici de la parinti care ii predispun la aceste conditii, in timp ce altii pur si simplu nu reusesc sa mentina obiceiuri alimentare adecvate si, in mod inevitabil, dauneaza sanatatii inimii lor. Adaugarea catorva dintre urmatoarele alimente sanatoase pentru inima poate face o diferenta majora in starea generala de sanatate si poate reduce riscul de boli de inima.
Somon
Pestele proaspat este una dintre cele mai bune surse de acizi grasi Omega-3, un nutrient esential pentru o inima sanatoasa. Pestele gras, cum ar fi somonul, are o concentratie exceptional de ridicata de Omega-3, asa ca luati in considerare adaugarea de peste proaspat la rutina alimentara cel putin o data sau de doua ori pe saptamana.
Avocado
Unul dintre cele mai populare ,,super alimente” disponibile, avocado contine un echilibru sanatos de grasimi monoinsaturate, saturate si polinesaturate care ajuta la absorbtia vitaminelor liposolubile. De asemenea, contin vitaminele B, E si potasiu, un alt nutrient esential pentru functionarea optima a inimii.
Nuci
Nucile si alte nuci sunt o sursa excelenta de grasimi sanatoase si acizi grasi Omega-3. De asemenea, acestea sunt bogate in antioxidanti, ajuta la promovarea tensiunii arteriale sanatoase si la scaderea inflamatiei. Nucile sunt usor de adaugat la salate pentru o crocanta placuta sau consumate singure ca gustare.
Fructe de padure
Boabele proaspete, cum ar fi afine, capsuni si zmeura, sunt bogate in fibre si antioxidanti. Zmeura, in special, are concentratii mari de polifenoli care scad riscul bolilor de inima, precum si fibre, vitamina C si mangan, un alt nutrient esential care lipseste din dietele majoritatii americanilor.
Legume verzi cu frunze
Legumele ar trebui sa cuprinda in mod ideal cea mai mare parte a dietei oricui, dar verdele intunecat, cu frunze, este deosebit de benefic. Kale, verde, spanac si varza sunt doar cateva dintre cele mai bune optiuni pentru a adauga legume in dieta ta. Aceste legume nu numai ca promoveaza o digestie mai buna, dar contin si alte vitamine si minerale esentiale care pot imbunatati functia inimii si pot reduce riscul bolilor de inima.
Ovaz
Faina de ovaz poate fi o optiune delicioasa pentru micul dejun, care ofera, de asemenea, beneficii fantastice pentru inima ta. Faina de ovaz este bogata in beta-glucan, un tip de fibre care ajuta la scaderea nivelului de colesterol LDL. Colesterolul LDL poate provoca in cele din urma blocaje ale vaselor de sange ale inimii si este usor sa adaugati fructe, iaurt cu continut scazut de grasimi, lapte fortificat pe baza de plante si nuci in fulgi de ovaz de dimineata pentru un mic dejun satisfacator si hranitor.
Ciocolata neagra
Ciocolata neagra este un mod dulce si delicios de a adauga mai multi antioxidanti la dieta ta. Ciocolata neagra ajuta la descompunerea colesterolului LDL si creste colesterolul HDL, tipul ,,bun” de colesterol. Luati in considerare cautarea unor delicii de ciocolata neagra ca gustari dulci si sanatoase sau incorporati-le in alte alimente. Bucati mici de ciocolata neagra din fulgi de ovaz de dimineata pot fi un mod delicios si sanatos de a incepe ziua.
Ulei de masline
O abundenta de ulei de masline in dieta mediteraneana poate explica de ce oamenii care provin din aceasta regiune se confrunta, in general, cu un risc mai mic de boli de inima decat americanii. Uleiul de masline extravirgin este cea mai pura forma disponibila, deci luati in considerare utilizarea acestuia pentru a gati sau adaugati-l in salate ca o modalitate de a preveni acumularea colesterolului LDL, de a intari peretii vaselor de sange, de a reduce tensiunea arteriala si de a preveni coagularea severa a sangelui.
Unt de migdale
Untul de arahide este probabil unul dintre cele mai populare alimente din tara si, desi contine cu siguranta multe beneficii pentru sanatate, cum ar fi o densitate ridicata de proteine si o cantitate buna de grasimi mononesaturate, untul de migdale nesarat ofera si mai multe beneficii pentru sanatate. O portie de unt de migdale contine aproximativ 25% mai multe grasimi monoinsaturate decat o portie echivalenta de unt de arahide, ceea ce il face o alegere ideala pentru imbunatatirea nivelului de zahar din sange si combaterea bolilor de inima.
Rosii
Rosiile isi obtin culoarea rosie din licopen, un antioxidant foarte puternic care promoveaza nivelurile sanatoase de colesterol. Rosiile sunt, de asemenea, o sursa fantastica de vitamina C si potasiu, alti doi nutrienti esentiali pentru o inima sanatoasa.
Incepeti sa faceti modificari in dieta dvs. astazi