TT Ads

Ministrul Educatiei a anuntat ca gradinitele si scolile ar putea sa se deschide pe 8 februarie 2021. Sorin Campeanu sustine ca revenirea elevilor in clase este o urgenta de grad zero.

Elevii ar putea reveni in banci pe 8 februarie. Cu toate ca ministrul Educatiei sustine ca revenire elevilor in clase este o urgenta de grad zero, decizia finala va fi luata de Ministerul Sanatatii. Initial, s-ar putea intoarce in banca elevii care vor sustine examenele nationala, dar si cei din mediul rural care nu au avut acces la cursuri online.

“Pe 11 ianuarie mi se pare mult prea scurt. Pe 11 ianuarie e termenul dintr-un calendar care a fost construit cu multe luni de zile in urma. Ne dorim ca situatia epidemiologica sa permita. Revenirea la scoala se va face tinand seama si de ceea ce vor face alte state care se confurnta cu aceeasi problema”.

Conform unui scenariu pe baza caruia reprezentantii din educatie discuta acum cu reprezentantii din sanatate, gradinitele si clasele primare s-ar putea redeschide, spune ministrul educatiei, la inceputul semestrului al doilea, adica pe 8 februarie.

Elevii ar putea reveni in banci pe 8 februarie. Ministrul Educatiei sustine ca este absolut necesar ca elevii clase a 8-a si a 12-a sa revina in banci, dar si elevii din mediul rural care nu au avut acces la cursuri online si care nu pot avea acum mediile incheiate pentru ca profesorii nu le-au dat note.

“Se apropie finalul semestrului 1. Exista pericolul neincheierii mediilor pentru un numar mare de elevi. Am cerut o situatie in acest sens cu termen pe 11 ianuarie care sa fie o radiografie reala completa a elevilor pe fiecare judet” , sustine ministrul Educatiei.

Conform calendarului scolar, elevii sunt in vacanta pana pe 11 ianuarie cand vor relua cursurile, cel mai probabil online, urmand ca pe 30 ianuarie sa intre din nou in vacanta intersemestriala timp de o saptamana, pana pe 8 februarie.

Cadrele didactice si personalul auxiliar din invatamant fac parte din a doua etapa de vaccinare anti Covid.

TT Ads

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *