TT Ads

Bicarbonatul de sodiu este de obicei folosit mai mult in bucatarie, dar bicarbonatul de sodiu are si puterea de a improspata si curata pete aparent nenumarate in casa ta. Este un abraziv super-eficient (dar bland) si este un excelent deodorizant natural, deci este util in tot felul de urgente de curatare.

1. Indeparteaza petele din recipientele din plastic pentru alimente

Resturile au un mod de a-si lasa amprenta. Pentru a va improspata recipientele, stergeti cu un burete curat presarat cu bicarbonat de sodiu. Sau stergeti petele dure prin inmuierea intr-o solutie de patru linguri de bicarbonat de sodiu si un litru de apa calda. Daca acest lucru nu functioneaza, va recomandam sa investiti in aceste containere.

2. Reimprospateaza mirosul urat din frigider

Nu va faceti griji niciodata ca somonul de aseara va va lasa frigiderul mirositor, bine, de peste pentru lunile urmatoare. Bicarbonatul de sodiu va absorbi mirosurile puternice ale alimentelor, astfel incat acestea sa nu persiste sau sa schimbe gustul alimentelor invecinate.

3. Curata fructele si legumele

Amestecat cu apa, bicarbonatul de sodiu poate indeparta murdaria si invelisul ceros care vine pe produsele din supermarket.

4. Curata suprafetele din bucatarie

Aproape orice loc murdar din bucataria dvs. poate beneficia de un tratament cu bicarbonat de sodiu. Combinati-l cu apa pentru a curata blaturile, chiuvete din otel inoxidabil, cuptoare cu microunde, hote si ustensile de gatit.

5. Curata in profunzime vasele foarte murdare de grasime

Oferiti mancarurilor coapte pumnul unu-doi, formand sapunul dvs. de vase cu un strop de bicarbonat de sodiu. ,,Pentru a dizolva grasimea blocata este suficienta inmuierea cu apa fierbinte, bicarbonat usor abraziv, un burete de curatat si putina grasime pentru cot”, spune Carolyn Forte, directorul Laboratorului de curatare de la Good Housekeeping Institute.

6. Reinvie buretii cu miros de vechi

Inmuiati aceste capse de bucatarie in bicarbonat de sodiu si apa pentru a le improspata, astfel incat sa le puteti folosi putin mai mult. Nu uitati, totusi, ar trebui sa va aruncati buretii la fiecare doua pana la trei saptamani, in functie de utilizare.

7. Deodorizeaza tapiteria cu mucegai

Indepartati mirosurile din locurile unde a fost mucegai stropind suprafete cu bicarbonat de sodiu, lasandu-l sa stea timp de 15 minute, apoi aspirandu-l. De asemenea, puteti utiliza aceasta metoda pentru a va improspata salteaua.

8. Deodorizeaza paturile pentru animale de companie

Acelasi lucru este valabil si pentru locul preferat de dormit al Spotului! Presarati, asteptati 15 minute si aspirati.

TT Ads

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *