Cum sa curatati cosul de fum si de ce este atat de important sa o faceti. Aflati care sunt modalitatile ideale de a proceda: va bazati pe profesionisti sau actionati singuri?
Inainte de a incepe cu instructiuni practice despre cum sa curatati cosul de fum, este bine sa va opriti pentru un moment. Reflectarea asupra importantei de a avea un semineu curat si eficient ne va indruma catre actiune . Cum? Plasarea acestei sarcini pe foaia de parcurs – care urmeaza sa fie efectuata de cel putin cateva ori pe an si, cu siguranta, inainte de a porni sistemul – ne va proteja pe noi si casa noastra de riscul de incendiu .
De fapt, atunci cand ne mentinem semineul sau aragazul aprins, toate reziduurile de ardere vor curge prin cos. Reziduuri precum fum, cenusa dar si funingine – cu consistenta gudronata – care in timp aderand de pereti ar putea reduce diametrul cosului, aruncand fumul inapoi inauntru.
Daca simti miros de ars sau observi fum in casa: este timpul sa intervii! Acest lucru ne face sa intelegem pe deplin necesitatea de a actiona in mod regulat.
Secretul consta in intelegerea problemei care trebuie confrunta la timp si in a sti sa te misti in siguranta. Functionarea corecta , de fapt, sta la baza beneficiilor pe care un semineu le poate aduce locuintei cu toata atmosfera rezultata.
Nu este suficient doar sa curati cenusa si sa curatati focarul, ci este necesar sa se efectueze o intretinere reala si cosul de fum va fi in centrul acestor interventii.
Acesta clarifica faptul ca se actioneaza asupra unui sistem conform si , prin urmare, veti avea o brosura care atesta conformitatea sobei sau semineului dumneavoastra. Dupa ce am clarificat acest prim pas, este de la sine inteles ca urmatorul se refera la cine poate interveni . Trebuie sa fie o persoana sau o companie calificata care sa ofere cunostinte si echipamente ad-hoc pentru a te face sa infrunti senin sosirea iernii.
Pe scurt, clasicul cosar care va sti sa se concentreze asupra cosului si sa elimine orice reziduu in exces urcandu-se, acolo unde este cazul, pe acoperis.
Cum sa curatati cosul de fum singuri
Daca nu suferiti de vertij urcati pe acoperis, scoateti cosul si cu ajutorul unei franghii coborati o perie prin cos si continuati cu curatare prin periere. Odata terminata aceasta faza, intrati in casa si cu ajutorul unei maturi sau a unei perii sa mergeti in sus, agatand din cand in cand extensii pana ajungeti pe acoperis. Dupa aceasta operatie trebuie doar sa colectam cenusa cazuta.