Sute de puturi forate de specialistii in foraje puturi apa au confirmat ca munca profesionala nu numai ca indeplineste asteptarile clientilor, dar le ofera si posibilitatea de a primi zilnic un volum mare de apa constant. Acest lucru se datoreaza faptului ca puturile arteziene sunt forate in acviferul de calcar si au o capacitate de 1 pana la 3 metri cubi pe ora. O astfel de alimentare cu apa este suficienta pentru toate nevoile casnice din interiorul casei tale si pentru udarea terenului si a gazonului. Mai mult, cu foraje puturi apa nu trebuie sa te gandesti mai intai ce sa faci, daca sa uzi gradina sau sa incepi sa speli rufele la masina de spalat, deoarece poti face totul in acelasi timp.
Sursa de apa neintrerupta
Intreruperile si functionarea instabila a alimentarii centrale cu apa, economiile de apa asociate cu intretinerea preventiva – toate acestea vor ramane in trecut. Putul forat va oferi continuu apa. Cu un debit (randament de apa) de unu si jumatate pana la trei metri cubi pe ora, poti deschide aproximativ cinci puncte de apa fara intreruperi si pierderea calitatii presiunii. Aproape toata lumea intelege ca metoda de obtinere a apei prin foraje puturi apa are avantajele sale. Exista mai multe moduri de a-ti construi propria sursa de apa, insa poti apela la firma de foraje puturi Prahova, deoarece aceasta optiune te ajuta sa obtii rezultatele cele mai bune.
Foraje puturi apa – Tipuri
O fantana arteziana pentru apa este adanca. Pentru a instala un astfel de dispozitiv este necesara o autorizatie speciala, deoarece apele arteziene sunt resurse naturale valoroase si se afla sub protectia statului. Va fi necesara crearea unei zone de protectie sanitara in jurul acestei structuri. Insasi pregatirea unei astfel de etape va necesita studii speciale, documente si coordonarea acestora. Forarea unui astfel de put va avea loc la cele mai saturate acvifere, si acest lucru trebuie facut de firma de foraje puturi Prahova.
Putul abisinian este, de asemenea, o sonda filtranta. Singura diferenta fata de designul anterior este ca teava in sine este ingusta, iar pompa ar trebui sa fie utilizata numai pe suprafata. Adancimea unei astfel de structuri ajunge la doar 10 metri. In ciuda simplitatii acestui tip de put, nivelul de apa va fi foarte scazut.
Un put de nisip este forat la o adancime de 30 de metri – pana la nivelul nisipului purtator de apa. Acest design implica o teava de carcasa, iar in partea cea mai inferioara exista un filtru, iar in partea de sus exista un cap. Filtrul in sine este perforat, are aspect de plasa si este situat pe fundul conductei, care intra in acvifer. In acest caz, pentru client ar trebui sa fie evident ca este necesar nu doar sa implice profesionisti cu echipamente de foraje puturi Prahova de inalta calitate, ci si profesionisti cu experienta si cunostinte bogate in gama de echipamente de foraje puturi apa.