Prin „captarea” aerului cald în timpul iernii și a aerului racoros vara, izolația termica instalată corect poate juca un rol vital în menținerea confortului general al oricărei case ori construcții. Când vine vorba de alegerea celui mai bun material disponibil, celuloza suflată (ori pulverizată) se clasează în topul materialelor izolatoare.
Ce este izolația de celuloză
Termo-izolația cu celuloza este un tip de izolație realizată preponderent din material organic. Deși constructorii l-au folosit de mulți ani, abia în anii 1970, odată cu apariția inițiativelor de energie verde a devenit un material de construcție popular. Astăzi, tot mai mulți proprietari de locuințe din intreaga lume aleg sa foloseasca celuloza pentru a-și izola tavanul, podul sau mansarda!
Cum știu ca am nevoie de o (nouă) izolație la nivelul acoperisului?
Termoizolatia locuintelor noastre ar trebui să fie durabilă, nu-i așa? Doar nu sta în ploaie, in vant și nu este afectată de alți factori meteorologici, ne putem spune… Cu toate acestea, materialul de izolare își pierde eficacitatea atunci când este compactat, într-un acoperiș cu scurgeri. În cazul în care casa ta are peste 40 de ani vechime (și acesta este cazul multor locuințe din România), ai putea beneficia de o izolație nouă.
Podul casei este una dintre cele mai sensibile zone – aici se pierde foarte multă căldură în timpul iernii și tot aici este atrasă și captată căldura în timpul verii. Programați o întâlnire cu echipa Izolatii Naturale pentru a izola corect aceasta parte a casei, pentru a vă îmbunătăți confortul, a crește eficiența și a reduce costurile cu energia.
1. Ai parte de o izolaţie termică superioară pe timpul iernii, datorită unui coeficient lambda scăzut 2. Te bucuri de o rezistență excelentă la căldura verii: difuzivitate termica de 2 ori mai buna decat în cazul spumei poliuretanice și de 4 ori mai buna decat în cazul vatei bazaltice 3. Stai linistit, știind că celuloza rezistă foarte bine la foc. Nu se topește, nici chiar la 1900 grade 4. Un alt avantaj – își păstrează forma în timp (nu se tasează, la densități de peste 40 kg/mc) 5. Ai siguranța unei izolări uniforme: grație pompării cu presiune nu rămân rosturi sau goluri neizolate, nu se formează punți termice, indiferent de zona de izolare sau de forma ei 6. Celuloza STEICO este sănătoasă și sigură pentru oameni. Nu este iritantă, nu conţine formaldehidă sau alţi compuşi chimici periculoşi 7. Confera o izolare fonică superioară, mulțumită densității mari și a lipsei rosturilor 8. Celuloza aceasta este tratată împotriva mucegaiurilor, împotriva ciupercilor, iar datorită substanțelor de antiseptizare folosite rozătoarele nu au își fac casă în ea 9. Lucrarea de izolare cu celuloza pulverizată/suflată nu generează rebuturi, pierderi de material sau deșeuri de nici un fel, acestea fiind inevitabile în cazul altor materiale. 10. Procesul de termoizolare se execută curat, fără mizerie în curte sau în casa, fără costuri pentru depozitarea materialelor. Pomparea se face direct din mașina echipei de execuție, nu rămân la șantier nici măcar ambalajele. 11. Lucrarea vine întotdeauna însoțită de o documentație completă: • Certificat de agrementare ETA (European Technical Agreement) • Certificarea reacției la foc • Declarație de conformitate • Certificat de specializare (Germania) pentru echipa de montaj • Contract de executie, factură fiscală, fișă deviz 12. Consultanță gratuită la domiciliu |