Proprietatile nutritionale importante ale migdalelor
n timp, cunostintele si aptitudinile noastre se schimba si, in consecinta, unele evaluari se adapteaza si la noua constientizare pe care o dobandim treptat. Astazi vom vorbi despre dieta si nutritie si despre nivelul diferit de atentie pe care l-am acordat acestei probleme in ultimele decenii. Din ce in ce mai multe persoane apar interesate de ingrijirea corpului lor, atat din punct de vedere pur estetic, cat si din cel legat de bunastarea corpului si a mintii.
Nutritie si activitate sportiva
Din acest punct de vedere, exista doua elemente care merg mana in mana pentru a obtine rezultatele pe care le urmarim cu angajamentul nostru: activitatea sportiva si o alimentatie sanatoasa . Primul, dupa cum se stie, este cel care ne mentine tineri si in forma, care permite tuturor organelor noastre sa ramana sanatoase si sa nu imbatraneasca. Al doilea este fundamental, atat in termeni absoluti, cat si pentru a permite activitatii sportive sa produca rezultate concrete. Daca nu sunt bine hranite, organele si muschii nostri nu vor putea beneficia de sport, dimpotriva.
Dieta si fructe uscate
Exista o categorie de alimente care, de-a lungul timpului, a cunoscut o schimbare totala in perceptia sociala in ceea ce priveste proprietatile sale si este vorba despre fructele uscate : daca in trecut se credea ca prezenta considerabila a grasimilor in interiorul acestuia punea in pericol utilizarea acestuia la toate.„in cadrul dietelor, astazi practic nu exista un plan alimentar care sa nu includa prezenta fructelor uscate. Cum se face? Raspunsul este simplu: grasimile prezente in nuci sunt formate din acizi grasi nesaturati si polinesaturati, care ajuta la scaderea nivelului de colesterol din sange si, prin urmare, la reducerea riscului de boli cardiovasculare . Astazi, in special, in lumea fructelor uscate ne vom ocupa de migdale .
Proprietatile remarcabile ale migdalelor
Migdalele sunt un tip de fructe uscate foarte potrivite atat pentru copii, cat si pentru adulti , si reprezinta un suport energetic fundamental chiar si pentru cei care practica sport. De asemenea, sunt foarte utile pentru combaterea inflamatiei intestinale , ajutand la imbunatatirea starii sistemului digestiv si la fortificarea intestinului.
In ceea ce priveste principiile nutritionale prezente, deci, migdalele sunt un aliment extrem de bogat in saruri minerale, precum magneziu, calciu, potasiu, fosfor si fier, precum si zinc, cupru si mangan.
Prezenta vitaminelor este, de asemenea, foarte mare, in special vitamina E, precum si o cantitate buna de fibre si proteine. Grasimile prezente apartin si categoriei grasimilor mononesaturate care, actionand in legatura cu vitamina E, permit o reducere importanta a asa-numitului colesterol rau (LDL), favorizand in schimb pe cel bun.