TT Ads

Premierul Florin Citu a anuntat inghetarea salariilor bugetarilor la nivelul lunii decembrie a anului 2020. El a explicat ca aceasta masura va aduce 12 miliarde de lei in plus la buget, iar intreg pachetul de masuri va aduce 17 miliarde de lei.

Premierul Florin Citu a oficializat anuntul privind masurile restrictive pentru bugetari, adoptate in ultima sedinta de Guvern din acest an. ,,Aceasta OUG reprezinta o economie la buget de 17 milliarde de lei pentru anul 2021. La primul articol, se mentin in cuantum brut salariile celor care lucreaza in sistemul bugetar la nivelul lunii decembrie 2020.

La baza deciziei sta si ceea ce am vazut ca s-a intamplat cu Legea salarizarii, o lege aplicata prost, o lege care promitea reducerea inechitatilor, dar care are o multime de exceptii.

In 2020 nu ne-am atins de veniturile din sectorul public si am luat masuri pentru mediul privat. Nici acum nu vor exista taieri, vor ramane la nivelul lunii decembrie a anului 2020.

As vrea sa mai mentionez un punct din OUG: acordarea voucherelor de vacanta in valoare de 1450 de lei. In continuare sustinem sectorul HORECA si pentru 2021 vor ramane voucherele de vacanta.

De asemenea, punctul de amenda ramane la 145 de lei, nu se va modifica.”, a spus Florin Citu la finalul sedintei de Guvern.

Majorarea salariului minim, amanata, facilitati mentinute pentru plata ratelor la banci.

Premierul Florin Citu a vorbit, miercuri, dupa sedinta de Guvern, despre ordonanta care prevede prelingirea amanarii ratelor la banci.

“O alta ordonanta este una pe care o asteapta multi romani, modifcarea Ordonantei 37. Este vorba de prelungirea amanarii ratelor la banca. Daca ai avut 9 luni de zile, nu mai poti. Ceilalti o pot face pana la maximum de 9 luni. Conditiile raman aceleasi”, a spus Florin Citu.

Premierul Florin Citu a anuntat ce se intampla cu salariul minim, in conditiile in care majorarea pana la 2.300 de lei nu este adoptata astazi. “Salariul minim a fost astazi in prima lectura, e o decizie de a creste la 2.300 de lei si aceasta va fi valoarea” a spus Florin Citu. Intrebat de cand va creste, a raspuns: “De la 1 ianuarie”.

“Am fost asigurati ca este ok sa fie adoptata si saptamana viitoare” a spus Florin Citu.

Nicio decizie privind majorarea pensiilor

Premierul Florin Citu sustine ca nu s-a luat nicio decizie privitoare la cresterea pensiilor in anul 2021. El a explicat ca Legea bugetului este construita pe legislatia in vigoare, adica este prevazuta o crestere a pensiilor.

“Bugetul este facut pe legislatia in vigoare. In acest moment nu s-a luat nicio masura in ceea ce priveste pensiile.

Nu pot sa dau un raspuns, dar va pot spune ca bugetul se construieste pe legislatia in vigoare. Daca luam o alta decizie fiti siguri ca vom anunta inainte si vom explica.”, a spus Florin Citu.

TT Ads

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *