Pentru multe persoane căsătoria este cel mai frumos eveniment din viața lor. În acest sens, totul trebuie să se desfășoare la superlativ așa încât cununia să fie reușită. Pe de altă parte, nivelul de stres este maxim în astfel de situații. Există un număr mare de lucruri pe care trebuie să le ai în vedere și nu poți să uiți de nici unul.
În ultima vreme, un număr tot mai mare de tineri optează pentru a realiza cununia civilă separat de cea religioasă. Astfel, cununia civilă are loc într-o zi, iar cununia religioasă și petrecerea în alta. În acest mod, nivelul de stres este mai mic, te poți bucura de ambele evenimente și ziua cu petrecerea nu mai este la fel de obositoare.
Dacă evenimentul civil este o obligație legală și nu implică un nivel de emoție ridicat, atunci când te căsătorești la religios situația este total diferită. Nuntașii vor participa la slujba bisericească, după care va avea loc petrecere. Atunci când te afli la biserică, ai nevoie de un singur lucru, de care nu poți să uiți și anume lumânări de nuntă.
Aceste lumânări sunt cel mai puternic simbol al unirii dintre două persoane. Tradiția spune că în acest fel se simbolizează credința mirilor unul în altul și focul iubirii care există între aceștia. Mai mult, preoții recomandă păstrarea acestora și arderea lor în momentele importante sau atunci când în relație apar probleme.
Lumânările de nuntă sunt întotdeauna albe și au dimensiuni mult mai mari decât cel obișnuite. De cele mai multe ori, la baza acestora este montat un aranjament floral, la care se poate adaugă o panglică colorată. Este decizia mirilor cât de mari vor fi acestea și cum vor arata, dar în niciun caz aceste obiecte nu pot lipsi de la cununia religioasă.
De asemenea, tradiția spune că aceste lumânări se cumpără de către nași și se oferă mirilor, înainte de ceremonie. În timpul cununiei, lumânările de nuntă vor fi ținute de către nași și acestea se vor aprinde doar la indicația preotului. Cei care nu vor să le păstreze, le vor aduce la biserică în a opta zi după cununie, unde vor fi arse în timpul unei slujbe.
Al doilea aspect foarte important pe care trebuie să îl ai în vedere la cununia religioasă sunt domnișoarele și cavalerii de onoare. Nu exista un număr fix de persoane care trebuie să între în această categorie. Mirii vor alege după bunul plac dintre prietenii apropiați, iar aceștia vor avea sarcini clare pe durata cununiei.
În general, toate domnișoarele de onoare vor fi îmbrăcate la fel. Se obișnuiește ca mireasa să comande și să pregătească ținuta pe care o vor purta acestea. Înainte de ceremonie, acestea vor ajuta mireasa să se pregătească și îmbrace. De asemenea, ele se pot ocupa de trimiterea invitațiilor și nu în ultimul rând, organizează petrecerea burlacitelor.
Pe de altă parte, cavalerii de onoare au un rol oarecum mai modest, mai ales având în vedere că pregătirea mirelui este mai simplă. Desigur, aceștia vor pregăti petrecerea burlacilor, îl vor ajuta pe mire cu alegerea costumului și a pantofilor și vor putea face diferite activități în locul acestuia, dar în general accentul este pus pe domnișoarele de onoare.
Este foarte important de menționat faptul că la ceremonie, fiecare domnișoară de onoare trebuie să aibă un buchet de flori identic. În cazul în care locuiești în capitală, cel mai simplu mod este să apelezi la o florărie online care oferă servicii de livrare flori București. De acolo vei putea cumpăra atât buchetul de mireasă, cât și buchetele pentru domnișoarele de onoare, lumânările de nuntă și multe alte aranjamentele florale pentru eveniment.
În unele cazuri, se obișnuiește ca unul dintre cavalerii de onoare să țină verighetele și să le ofere mirilor atunci când preotul solicită acest lucru. După ce s-a terminat ceremonia religioasă, fiecare cavaler de onoare va însoți o domnișoară de onoare și vor ieși din biserică, unde vor forma o cunună cu brațele pe sub care vor trece mirii.
În concluzie, modul în care se va desfășura cununia ta religioasă depinde în totalitate de tine. Este foarte important să alegi prieteni adevărați care să fie prezenți la acest eveniment. De asemenea, ar fi indicat să nu treci cu vederea nici una dintre tradiții, chiar dacă pe unele nu le înțelegi sau nu ți se potrivesc.