Sursa foto: https://www.pexels.com/photo/black-camera-recorder-66134/
Videoclipul devine din ce în ce mai important ca instrument de marketing. De ce nu ar fi? La urma urmei, videoclipurile îți permit să te conectezi la un nivel mai personal cu publicul. El captează atenția oamenilor mult mai bine. Totuși, dacă dorești ca videoclipul tău să realizeze toate aceste lucruri, nu poți pur și simplu să iei camera și să începeți înregistrarea. Există mai multe etape în procesul de producție video.
Cunoaște-ți publicul
Poți avea conținut video eficient doar dacă mesajul video rezonează cu publicul țintă. Asta înseamnă că trebuie să înțelegi mai întâi ce dorește publicul țintă înainte de a crea conținutul video.
Personajele de public, uneori numite și buyer persons, sunt reprezentări ale publicului tău ideal. Sunt semi-ficționale, deoarece, chiar dacă fiecare persoană nu există în viața reală, caracteristicile lor se bazează pe caracteristicile reale ale oamenilor.
Stabilește un buget
Odată ce știi tipul de videoclip pe care dorești să îl creezi, trebuie să îți setezi bugetul. Dacă nu stabilești un buget în timpul preproducției, s-ar putea să cheltuiești mai mult decât îți poți permite. Stabilirea unui buget este destul de simplă. Faci o listă cu lucrurile pentru care ar trebui să plătești și estimezi, în mod realist, cât ar costa acestea.
De exemplu, să presupunem că dorești să creezi un videoclip explicativ. Presupunând că nu ai echipament, acestea sunt probabil lucrurile cu acre ar trebui să începi: o cameră de înaltă calitate, cum ar fi panasonic ag-cx350, un trepied, un microfon bun, actorul pentru videoclip și cineva care să-ți editeze conținutul. Cu cât producția este mai mare, cu atât costurile sunt mai mari, desigur.
Scrie și revizuiește scenariul
După ce ai estimat bugetul inițial, creează scenariul pentru filmare, în funcție de scopul videoclipului tău și care este acțiunea pe care ai dori să o întreprindă publicul tău. Scriptul tău nu trebuie să fie complicat.
Citeste si: De ce echipament ai nevoie pentru a infiinta un studio de filmare?
Decide durata optimă a videoclipului
Decide durata de rulare a videoclipului înainte de a începe. Durata videoclipului ar trebui să depindă de platformele de distribuție alese. Cel mai bine este o durată de aproximativ două minute. În plus, anunțul trebuie să atragă oamenii în primele cinci secunde ale videoclipului.
Creează un program de producție
Să presupunem că ai scenariul. Acum este timpul să creezi acel program de producție. Programul de producție video arată întregul proces de producție video de-a lungul timpului. Deci, le vei spune tuturor celor implicați ce scene vor fi filmate în anumite zile, ce echipament va fi folosit și când este nevoie de oameni în acele zile.
Este practic un ghid pe care trebuie să-l urmeze toți cei implicați în procesul de producție video. Investește și în software de programare, pentru a asigura o organizare adecvată. Toți cei din echipa ta de producție ar trebui să fie pe aceeași pagină cu privire la program. Chiar și o întârziere de o zi poate duce la pierderea unor termene limită importante. Asta ar însemna mai mult timp și resurse irosite.