Fara doar si poate baia si-a depasit de mult functionalitatea si s-a transformat intr-un adevarat sanctuar de relaxare si meditatie. Daca doresti sa iti renovezi baia astfel incat sa ai propriul tau spa la tine acasa, este imperios necesar sa urmarim cativa pasi de baza. De asemenea designul trebuie sa poarte amprenta personalitatii tale. Totul trebuie sa porneasca de la alegerea stilului pe care doresti sa il adopti, iar de aici totul ar trebui sa fie mult mai usor. Acest articol vine in ajutorul dumneavoastra cu o varianta simpla a etapelor renovarii baii dumneavoastra.
Stabileste bugetul
Este indicat sa iti stabilesti bugetul inca de la inceput, deoarece este posibil sa ramai cu santierul in lucru foarte multa vreme, daca nu gestionezi fondurile conform planului. Trebuie sa ai absolut totul in vedere. De la manopera munictorilor si a instalatorilor, la gresie, faianta, mobilier si obiecte sanitare totul trebuie notat. Astfel vei stii inca de la bun inceput care sunt resursele financiare in care te poti incadra.
Evaluarea instalatiilor
Primul lucru pe care trebuie sa il evaluam sunt instalatiile sanitare si tevile vechi si uzate. Chiar daca nu ne aduce o satisfactie vizuala, acestea ne ofera confortul zilnic din baie. Daca doriti ca dupa renovare locul obiectelor sanitare sa isi schimbe pozitia in incapere, va trebui sa refaceti intreaga retea de tevi si sa le reamenajati conform noului proiectului. In acest sen trebuie sa tineti cont neaparat de dimenisiunile baii, astfel incat dupa montarea obisectelor sanitare sa ramana suficient spatiu pentru miscare.
Alegerea gresiei si a faiantei
Nu faceti rabat de la calitate in ceea ce priveste gresia si faianta. Ceramica ieftina este casanta, se monteaza greu dar si aluneca mult mai tare. Este posibil ca si firma specializata sa va taxeze in plus deoarece aceasta se monteaza destul de greu. Stim deja ca in baie se face vesnic umezeala, tocmai de aceea va sugeram gresia antiderapanta pentru siguranta ta si a familiei tale. Culoarea baii in general este data de tonul gresiei. In acest sens trebuie sa fim atenti la dimensiunie baii . Daca baia este foarte mare, culorile vor fi doar o chestiune de stil si de preferinte, insa daca baia dumneavoastra este mica, optati pentru culori deschise sau pale tocmai pentru a mari vizual incaperea.
Alegera obiectelor sanitare si a mobilierului
Atunci cand vine vorba de mobilarea unei bai, trebuie sa ne gandim in primul rand la functionalitate si mai apoi la aspect. In ultimii ani, a existat un trend usor inspre mobilierul suspendat petru a da iluzia unei incaperi mult mai mari. Acest trend se aplica si obicetelor sanitare. De exemplu puteti monta un wc incastrat in perete cu distantare de la sol pentru a optimiza spatiul. De asemenea poti folosi obiecte cu rol multifunctional cum ar fi un calorifer cu uscator de rufe.
Corpurile de iluminat potrivite baii tale
Stim deja ca lumina este un lucruelement important pentru bunastarea tuturor membrilor casei. Incercati pe cat posibil sa optati cat mai mult pentru lumina naturala si sa nu blocati cu nimic geamurile. Daca baia nu detine nici un geam, trebuie sa fiti atenti la temperatura luminii si verificati daca becurile alese fac fata umiditatii din baie. Lumina calda este mult mai odihinitoare decat cea rece, desi aceasta din urma este mult mai puternica.